Meetinstructie inzethor

LET OP: Voor dubbele ramen zonder stijl in het midden, ook wel verhuisramen genoemd, kun je alleen een voorzethor of raamrolhor aan de buitenzijde plaatsen. Er kan wel een inzet hor alleen voor het draai-kiepraam besteld worden.

LET OP: Bij een hoogte groter dan 1500mm wordt er 1 tussenstijl toegevoegd, bij een hoogte van 1800mm worden er 2 tussenstijlen toegevoegd, wanneer u voor pollengaas of huisdierengaas kiest is dit 1000mm en wordt de maat hoger dan 1800mm dan worden dit er 2. Dit wordt gedaan ter voorkoming van het bol staan van de profielen door het strak gespannen gaas.


Meetinstructie inzethor

Exacte breedte van de dagmaat in millimeters:
De maat aangegeven in de afbeelding met de letter A is de breedtemaat die je door moet geven. De maximale afmeting die je bij ons kunt bestellen is 1350mm breed.

Exacte hoogte van de dagmaat in millimeters:
De maat aangegeven met de letter B is de hoogtemaat die je door moet geven. De maximale afmeting die je bij ons kunt bestellen is 3000mm hoog.

LET OP: Wanneer er een aluminium strip onder het kozijn zit moet u vanaf de bovenzijde van de strip meten.

blank

Kunststof/aluminium kozijnen: Het is belangrijk om de strakke dagopening van het kozijn te meten. Doe dit in de breedte en in de hoogte zo nauwkeurig mogelijk: op de millimeter! Haal hier geen speling vanaf. Wij zorgen vervolgens voor de juiste maat.

Houten kozijn: Houten kozijnen meet je in de breedte en in de hoogte, ook nauwkeurig tot op de millimeter. Ook bij dit kozijn hoef je geen rekening te houden met speling en zullen wij vervolgens voor de juiste productiemaat zorgen.

Houten kozijn met aluminium strip: Meet ook hierbij de strakke dagmaat zowel in de breedte als in de hoogte, net als bij de andere kozijnen, op de millimeter nauwkeurig. Ook hier is het belangrijk dat je er geen speling vanaf trekt. Wij zorgen voor de juiste productiemaat. Bekijk ook onderstaande foto’s.

LET OP: Vanaf de bovenkant van de aluminium strip wordt de hoogtemaat bepaald, zie de rode pijl in onderstaande afbeeldingen.

blank
Houten kozijn – aluminium strip TUSSEN de kozijnstijlen.

Bevindt zich bij je houten kozijn een aluminium strip TUSSEN de verticale kozijnstijlen, selecteer dit dan bij de bestelling van uw inzethor. Wij hanteren hiervoor namelijk een andere aftrekmaat. In bovenstaande afbeelding zie je zo’n dergelijke situatie. Deze hebben vaak ook een rubberen strip aan de bovenzijde net als het voorbeeld hierboven

blank
Houten kozijn – aluminium strip VOORBIJ de kozijnstijlen.

Bevindt zich bij je houten kozijn een aluminium strip VOORBIJ de verticale kozijnstijlen, selecteer dit dan bij het bestellen van je inzethor. We houden hierbij ook rekening met een bepaalde aftrekmaat. In bovenstaande afbeelding zie jeeen voorbeeld van zo een situatie.

Bepaal je profieldiepte:
Heb je een lekdorpel onderaan je raam? Een lekdorpel zit altijd aan de buitenzijde van het draaiende deel van het raam. Meet hoeveel mm de lekdorpel uitsteekt ten opzichte van het raam (zie de rode cirkel en groene pijlen in de afbeeldingen hieronder). Dit bepaalt je profieldiepte. Bij de onderstaande afbeeldingen is het raam voorzien van een lekdorpel. In de meeste gevallen is een profieldiepte van 34mm voldoende.

Heb je GEEN lekdorpel, verdikking op de raamlijst of ventilatierooster in je raam? Sluit daarnaast je raam vlak tegen het kozijn? Kies dan voor een profieldiepte van 20mm.

blank

blank

Rolluiken of screens:
Heb je een rolluik of screen aan de buitenzijde, kies dan voor een 20mm profiel. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed controleert of een 20mm profiel wel geschikt is voor je kozijn. Heeft je raam een lekdorpel of een ventilatierooster? Dan is een inzethor met een 20mm profiel niet geschikt voor je raam. Je raam moet daarnaast ook vlak tegen het kozijn sluiten.

Ventilatierooster:
Meestal zullen roosters in de vaste ramen zitten, of als ze in een draaikiepraam zitten zijn deze meestal op een kalf bevestigd.

Indien je raam zelf toch is voorzien van een ventilatierooster hou dan rekening met de te bestellen profieldiepte van de inzethor. Waarschijnlijk heb je een profieldiepte van 43mm nodig.

Indien je een ventilatierooster in je raam hebt meet dan hoeveel mm het rooster uitsteekt ten opzichte van het kozijn. Deze maat bepaalt de profieldiepte die je nodig hebt. Bij onderstaande afbeelding is het raam voorzien van een ventilatierooster en in de meeste gevallen is een profieldiepte van 43mm voldoende.

blank

Technische tekeningen:
In de tekeningen hieronder zie je de maatvoeringen van het 34 en 20mm profiel. Je ziet dat bij het 34mm profiel de lekdorpel, het ventilatierooster of andere uitstekende delen max 22mm mag uitsteken. Bij het 20mm profile zie je dat dit 8mm is. Bij het 43mm profile is dit 31mm.

blank
blank

Aftrekmaten:
De inzethor wordt altijd kleiner geleverd dan je hebt besteld. Dit omdat de inzethor speling moet hebben. Het verschil met de bestelde maat is verschillend per type kozijn:

  • Houten kozijn/houten kozijn strip tussen de stijlen: Hoogte -4mm, breedte -6mm.
  • Kunststof kozijn: Hoogte -4mm, breedte -6mm.
  • Aluminium kozijn: Hoogte -4mm, breedte -6mm.
  • Houten kozijn strip voorbij de stijlen Hoogte -12mm, breedte -6mm.

LET OP: Zorg dat je altijd de exact gemeten maat invult. Tijdens het productieproces verwerken wij bovenstaande aftrekmaten voor de speling.


Heb je vragen? Stuur ons foto’s via WhatsApp, Met behulp van foto’s kunnen wij kijken of je goed gemeten hebt.